Hooaja lõpetamine Avinurmes

Kaunil pühapäevasel hommikul, kahekümne seitsmendamal kuupäeval startis kell 07.00 buss Tallinnast. Reisijateks 19 unist viiulimängijat, nende vanemad ning õpetajad. Sõidu sihtpunktiks oli Avinurme. Nimelt olime saanud kutse osaleda Avinurme kirikus toimuval kevadpüha jumalateenistusel ja „Kevadmätta“ sündmuse avamisel. Kogu reisile eelnenud asjaajamist toimetas Rapla viiuliõpetaja Tekla Tappo. Kõik läbirääkimised peetud, saigi sündmus teoks.

Kohale jõudes toimus proov kirikus, mis sisenemisel tundus jahedavõitu, kuid laste musitseerimisest soojemaks muutus. Enne kontserdit väike kehakinnitus pannkookide ja sooja teega oli kosutav ning tegi tuju heaks. Kontsert – jumalateenistus sujus kenasti. Publiku soojad südamed ning tuline aplaus pühkisid varavalges ärganud laste palgelt viimsegi uneraasu. Seega oligi õige aeg õue suunduda.

Kevadmätta avamise sündmus on Avinurmes juba traditsioon ning inimesed ootavad seda alati. Peale vallavanema sõnavõttu tervitasid ESÜ õpilased ja õpetajad väikese kontserdiga publikut ja laadalisi. Peale esinemist algas tõeline lust: lastele olid lubatud sõita hobusega, hüpata batuudil, meisterdada laastudest ja vitstest ise korve, värvida kaselehtedega mune, külastada kohalikku muuseumi.

See oli ilus lõpp pingsale aastale. Tagasiteel olid kõik osalejad rõõmsad, et otsustasid oma pühapäeva koos veeta. Erakordne soojus, sõbralikkus ja südamlikkus olid selle sündmuse märksõnades. Igas toimetuses oli tunda head tahet.

Täname südamest Avinurme sündmuse korraldajaid ning usun, et teist korda kutsudes, on meie lapsed taas valmis pühapäeva hommikul kell seitse startima, et sellest toredusest osa saada.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s