Klaveriõpilaste kontsert Kadrioru lossis

Traditsiooniliselt on Tallinna piirkonna Suzuki klaveriõpilased kogunenud igal aastal detsembrikuus, et esineda sooloetteastetega mõnes Tallinna kaunis saalis või muuseumis. Läbi aastate on toimumispaikadeks olnud mõni Ajaloomuuseumi saalidest, Lastekirjanduse keskus, Gustav Adolfi Gümnaasiumi saal.

Eelmise aasta detsembrikontserdi toimumispaigaks pidi saama KUMU auditoorium. Kuna eriolukord lükkas kontserdi kevadesse, vahetasime KUMU auditooriumi Kadrioru kunstimuuseumi vastu. Kontsert toimus 11. juunil 2021 Kadrioru lossi valges saalis.

Seekordne kontsert kujunes eriti seiklusrikkaks –  saaliproovid ei olnud veel lõppenud, kui pahaaimamatute esinejate hulka jõudis info pommiähvardusest Kadrioru lossile. Kohale saabunud politseiüksus ning pommirühm selgitas peagi välja, et tegemist on taas kellegi pahatahtliku naljaga. Kontsert algas küll veerandtunnise hilinemisega, kuid sai peetud tuntud headuses ning täies mahus.

Kadrioru lossi valge saal on erakordse akustikaga ning suurepärase valge tiibklaveriga saal. Loodame tulevikuski samas kohas kaunist klaverimuusikat esitada ning kuulata.

Täname kõiki osalejaid, kes vaatamata algusaja hilinemisele  ning ajutisele segadusele kontserdil suurepäraselt musitseerisid! Kontserdil esinesid südikalt Merle Hollmanni, Irina Troitskaja, Tuuli Vaheri ja Sirje Subbe-Tamme õpilased.

Täname Kadrioru kunstimuuseumi meeldiva koostöö eest, ning erilised tänud pommirühma liikmetele, kes ülimalt operatiivselt meie kontserdiseltskonna lossi tagasi kutsusid, et kontsert alata saaks!

Sirje Subbe-Tamm