Viiuliansambel Võlukeeled Chicagos

27. juulist – 8. augustini 2023 toimus ansambel Võlukeelte välisreis Chicagosse, mille jooksul anti Chicago Eesti Majas pidulik kontsert ning osaleti Loovus & Loodus Chicago eestlaste lastelaagris.

Võlukeelte lapsed võeti Chicagos väga soojalt vastu ning majutati kohalikes peredes, kus lapsed said kohaliku eluoluga tutvuda. Koos käidi tutvumas Chicago akvaariumi, kunstimuuseumiga jne. Võlukeelte lapsed andsid Chicago Eesti Majas ka pooleteist tunnise kontserdi, mis võeti suurte aplausidega vastu ning mängiti ka mitu lisalugu.

Seejärel osalesid lapsed 7-päevases lastelaagris Loovus ja Loodus, kus ühtekokku osales üle 60 lapse. Laagris mängiti lõbusaid ja tuntuid grupimänge (näiteks haned-luiged, ukakas, rahvastepall jpm). Eesmärk oli tutvustada kohalikele eesti lastele eesti kultuurist tulnud mänge, toite, eesti keeles suhelda, musitseerida, matkal käia jne. Toimusid ka mitmed muusika, muinasjutu, kunsti ja loovuse töötoad ning vaba lava, kus lapsed said esineda. Võlukeeled esitasid oma lemmikpopurriisid Ooperifantoomist ja ABBA lugudest. Töötubadest jäid lastele eriti meelde muusika töötuba, kus sai trummi ja kitarrimängu proovida ning ka teaduse töötuba, kus loodi munale kaitsekiht, nii et see loopides terveks jääks.

Suuremaks ühisprojektiks oli üheskoos eesti laste ja õpetajatega kokku panna etendus: Koidu ja Hämariku kadumise juhtum Ööpäevamaal. Etenduses mängisid Võlukeelte lapsed mitmel korral ka viiulit. Laagri lõpetas disko ja lõkkeõhtu vahukommidega.

Aitäh, Chicago Eesti Maja, pered, Eesti Instituut!